Előfizetői tartalom

Nagyot hibázott, aki temette a Facebookot

Portfolio
Bővült a Facebook felhasználóinak száma, bevétele és profitja is az előző negyedévben, ennek pedig örülnek a befektetők is. A gyorsjelentés főbb pontjai: A világ legnépszerűbb közösségi oldalának felhasználói tábora tovább bővült: a havi szinten aktív felhasználók száma június végén 1,32 milliárd volt, ami 14 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi szinthez képest, a napi szinten aktív felhasználók száma júniusban átlagosan 829 millió fő volt, ami 19 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban Szépen bővült a Facebookot mobilon keresztül felhasználók száma is: júniusban átlagosan 654 millióan használták naponta a Facebookot, ez 39 százalékos növekedés 2013 júniusához képest A Facebook árbevétele az egy évvel korábbi 1,81 milliárd dollárról 61 százalékkal 2,91 milliárd dollárra emelkedett, a devizahatásoktól tisztítva 59 százalékos volt a bevételek növekedése Az egy évvel korábbi 333 millió dollár több mint duplája, 791 millió dollár volt az adózott eredmény a második negyedévben, a 32 centes várakozás helyett 42 cent lett az egy részvényre jutó eredmény A befektetők örülnek a felhasználói tábor, az árbevétel és a profit bővülésének, a részvények a szerdai 2,9 százalékos emelkedés után a piaczárást követően további 5 százalékot erősödtek.

Egyre többen hirdetnek Új történelmi csúcsra száguldott tegnap a Facebook árfolyama a zárás utáni kereskedésben azt követően, hogy közzétette második negyedéves gyorsjelentését. A társaság az elemzők által vártnál kedvezőbb számokat közölt az április-júniusi időszakra, köszönhetően a hirdetési bevételek robbanásának. A Facebook aktív hirdetőinek száma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés