Megállíthatatlan volt az OTP Percről-percre

2017. március 16. 17:01    
nyomtatás
 
Izgalmas napokon vagyunk túl. Lezajlottak a holland választások és megemelte az irányadó rátát a Fed, ami úgy tűnik, hogy megnyugvást hozott a tőzsdéken. Az európai részvénypiacokon 1 százalék körüli pluszok bontakoztak ki, a magyar tőzsdén az OTP volt a sztár.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Szép napot zárt a magyar tőzsde 2017.03.16 17:01

Ma egész napos pozitív hangulat repítette a régiós tőzsdéket, itthon a BUX index 1,27 százalék emelkedéssel zárta a napot. A blue chipek között szárnyalt az OTP (3,59%), a Mol papírok mérsékelt emelkedéssel zártak (0,17%), ahogy a Richter papírjai is (+0,38%). A fő papírok között egyedül a Magyar Telekomnak tört meg a lendülete, 0,81 százalékos mínuszban zárta a csütörtöki kereskedési napot.

Nagy napja van a GoPronak 2017.03.16 14:49

Az akciókamerákat gyártó GoPro árfolyama több, mint 10 százalékot ugrott a mai kereskedésben, miután fontos hírt jelentett be a vállalat: újra profitot érhetnek el 2017-ben.

tovább a cikkhez...

Bankpapírok nagy napja 2017.03.16 12:15

Az OTP folytatja menetelését a jó részvénypiaci hangulat közepette, a forgalom is magasabb az átlagosnál a bankpapír piacán. A kisebbik hazai bankpapír, az FHB szintén erősödik, 2 százalékot erősödött az árfolyam. Piacmozgató hír nem látott napvilágot egyik bankkal kapcsolatban sem.

Az OTP vezeti a régiós listát 2017.03.16 11:12

A főbb közép-keleti európai indexek között kiemelkedő teljesítménnyel jelenleg a második helyen áll a hazai BUX index. A délelőtti kereskedés 1,5 százalékos pluszba vitte a magyar tőzsdeindexet, egyedül a lengyel index előzi meg.

Továbbra is jó hangulat uralkodik a régióban, ezt a bankszektor papírjai is megerősítik, a régiós bankpapírok között magasan az OTP vezeti a listát 3,5 százalékos emelkedéssel.

Felfüggesztették az egyik Mészáros Lőrinc-papír kereskedését 2017.03.16 10:27

Ma is felfüggesztették az Opimus-részvények kereskedését a magyar tőzsdén, a nap folyamán újabb bejelentés várható.

tovább a cikkhez...

Tépik az OTP-t 2017.03.16 09:34

Európában a lengyel és a görög tőzsde kivételével a főbb indexek pluszban nyitottak, a német DAX index és az olasz FTSE MIB index több, mint egy százalékos emelkedéssel indították a kereskedést. Itthon a BUX index sincs lemaradva, jelenleg 1,08 százalékos emelkedésben van.

A német papírok közül felülteljesít Lufthansa, közel 5 százalékos pluszban tartózkodik a részvényárfolyam, miután a cég közzétette éves jelentését. Pedig a menedzsment kommentárja nem túl optimista, az idei évben várhatóan profitcsökkenésről számolhat be a vállalat a növekvő jegyárak és a magas üzemanyagköltségek miatt.

A magyar piacon a blue chipek mind pluszban mozognak, közülük kiemelkedő az OTP és a Mol. Az OTP már közel három százalékos emelkedésben van, míg a Mol 0,8 százalékos pluszban tartózkodik, tegnap egy pozitív elemzői vélemény érkezett a cég papírjaira.

A kispapírok továbbra is kiemelt figyelmet élveznek, közülük a Konzum a délelőtti kereskedésben 13 százalékos pluszban áll, míg az Opimus 14 százalékot esett.

Nagy emelkedéssel indul a nap az európai tőzsdéken 2017.03.16 08:57

Miközben a magyar tőzsdén kereskedési szünnap volt szerdán, az irányadó amerikai és nyugat-európai piacokon jó hangulatban telt a kereskedés. Nem volt eseménytelen a nap, sor került a Fed kamatdöntő ülésére, amelyen a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről döntött az amerikai jegybank. Ez egyben azt az üzenetet is közvetíti, hogy az amerikai jegybankárok szerint jól teljesít az amerikai gazdaság.

2017.03.15 20:27 Itt a várt döntés: kamatot emelt az amerikai jegybank!

A hét elején a holland választásokkal kapcsolatos piaci bizonytalanság érezhetően rányomta bélyegét az európai kereskedésre. A választás a szélsőjobb bukásával végződött: a csütörtök hajnali eredmények alapján a Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért párt, amelyet Mark Rutte miniszterelnök vezet, a szavazatok 21 százalékát szerezte meg és ezzel győzött a parlamenti választásokon. A második helyen a bevándorlásellenes Szabadságpárt végzett 13 százalékkal. A miniszterelnök szerint a választási eredmények azt az üzenetet közvetítik, hogy Hollandia megállította a populizmus rossz formáinak terjedését.

2017.03.16 07:02 Ez már nem exit poll: bukott a szélsőjobb Hollandiában

Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, a főbb indexek mind pluszban zártak, a kínai Shanghai Composite index közel 1 százalékot emelkedett, Japánban a Nikkei minimális 0,07 százalékos emelkedéssel zárta a kereskedést.

Európában a határidős jegyzések alapján a DAX index több, mint 100 pontos emelkedést jelez előre, ezzel 12130 pont körül nyithat a német index és tovább viheti a tegnapi pozitív hangulatot, ez alapján pedig a magyar tőzsdén is jó hangulatban indulhat a kereskedés.

Nagy emelkedéssel indul a nap az európai tőzsdéken

A magyar piacon a Mol részvényeire lesz érdemes figyelni, a német Berenberg elemzője elkezdte követni a magyar olajcég papírjait vételi ajánlással és 23200 forintos célárral.

2017.03.15 11:12 23 ezer forint feletti célár érkezett a Molra

Nagy emelkedéssel indul a nap az európai tőzsdéken

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium