Előfizetői tartalom

Megbukott a Szárnyas Fejvadász - Az egész szektort kínlódik

Portfolio
Pénteken debütált az amerikai mozikban a mai napig fontos kultfilm, a Szárnyas Fejvadász folytatása, amely azonban úgy tűnik nem túl sok embert érdekelt a tengerentúlon: a 150 millió dollárért forgatott film mindössze 33 millió dollárt hozott a hétvégén az IMAX bevételeket is beleértve, miközben a Variety.com információi alapján előzetesen 45-50 millió dollár közötti összegre számítottak az elemzők.

Persze egy elég rétegfilmről van szó, de kontextusba helyezve a Dunkirk 50 milliót, a majmok bolygója újabb része 54 milliót, a Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja 62 milliót, míg a Star Wars: Az ébredő erő közel 248 millió (!) dollárt hozott a konyhára a nyitóhétvégén. Persze azt érdemes hozzátenni, hogy 82-ben a kultikus első rész is megbukott a moziba kerüléskor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés