Előfizetői tartalom

Megerősítette dobogós helyét a magyar tőzsde

Petri Ákos
A régiós tőzsdék többségén júniusban is emelkedett a forgalom, a legnagyobb mértékű emelkedés Bukarestben volt (+73 százalék), a ljubljanai tőzsde forgalma viszont újra esett. A régiós tőzsdék sorrendje forgalmuk alapján nem változott, továbbra is Varsó, Bécs, Budapest, Prága, Bukarest és Ljubljana a sorrend. (A trendeket az Európai Tőzsdeszövetség (FESE) statisztikái alapján elemeztük, amelyek euróban összesítettek, így a devizahatásokat nem veszik figyelembe.)

Idén júniusban a hat régiós tőzsde összesített forgalma 15 százalékkal, közel kilenc milliárd euróra emelkedett. Az alábbi ábrán minden évből csak a júniusi adatokat emeltük ki, hogy lássuk a forgalmi trendeket szezonalitástól függetlenül. Ebből az derül ki, hogy 2012 óta emelkedik a régiós tőzsdék összesített forgalma, az elmúlt öt évben közel 50 százalékot emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés