Előfizetői tartalom

Megint brutális bírságot kaptak a kartellezők

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Axel Springer-Magyarország Kft. (Axel Springer, új nevén: Mediaworks Kft.), a Russmedia Kft. (Russmedia, korábbi nevén: Inform Média), a Lapcom Kiadó Kft. (Lapcom) és a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. (Pannon Lapok) versenykorlátozó megállapodás kötött azzal a céllal, hogy az érintett vállalkozások tartózkodnak az egymás földrajzi területeire történő célzott belépéstől. A jogsértés elkövetéséért összesen mintegy 2,2 milliárd forint bírságot szabott ki a GVH - derül ki a hivatal közleményéből. Az eljárást még 2011 szeptemberében indították el.

A GVH észlelte, hogy a fent nevezett vállalkozások (illetve azok jogelődjei) között a 2000-ben létrejött (2000 novemberétől, illetve 2002 májusától 2010 áprilisáig fennálló), vasárnapi lapokkal kapcsolatos szerződések kölcsönös versenytilalomra, illetve árak egyeztetésére vonatkozó rendelkezéseket tartalmaznak. Az eljárás 2011 szeptemberében indult el. Versenykorlátozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés