Előfizetői tartalom

Megkapta az MNB engedélyét az új magyar energiatőzsde

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezte a HUPX Zrt. mint alapító számára a HUDEX Magyar Derivatív Energiatőzsde Zrt. tőzsdeként történő megalapítását. Az alapítási engedély kiadását követően a cégbíróság 2017. május 18-án bejegyezte a HUDEX Zrt.-t a cégjegyzékbe, amely megkezdi a felkészülést a tőzsdeként (szabályozott piac) való működésére.

Új céggel bővül a hazai energiatőzsdék köre annak érdekében, hogy a magyarországi tőzsdei energiakereskedés megfeleljen a megváltozó uniós szabályrendszernek. 2018. január 3-tól ugyanis a villamos energia szervezett piacot működtető HUPX Zrt. és a földgáz szervezett piacot működtető CEEGEX Zrt. futures piacain (PhF) jelenleg kereskedett fizikai leszállítású határidős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés