Előfizetői tartalom

Megnyitotta az utat a német bíróság az orosz gáz előtt

MTI
Már a jövő hónapban megkezdi a Gazpromtól származó földgázszállítások növelését az Opal Gastransport német gázvezeték-üzemeltető vállalat azt követően, hogy pénteken egy német bíróság elutasította az orosz gázszállítások korlátozására benyújtott keresetet. Az évi 36 milliárd köbméter kapacitású Opal gázvezeték az Észak-Németországba érkező földgázt szállítja Németország déli területeire és a Cseh Köztársaságba.

Az orosz gázszállítások korlátozására a lengyel PGNiG és a PGNiG Supply & Trading vállalat nyújtott be keresetet egy düsseldorfi bíróságon.A felperesek nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a Gazpromnak biztosított szállítási kapacitás növelése helyrehozhatatlan piaci hátrány jelentene számukra - indokolta a bíróság az elutasító döntést. A lengyel vállalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés