Előfizetői tartalom

Még mindig imádják a Facebookot az emberek

Portfolio
A várakozásokat felülmúló számokat közölt tegnap este közzétett első negyedéves gyorsjelentésében a Facebook, aminek örültek a befektetők, a részvények pluszba ugrottak a zárás utáni kereskedésben. A társaság bejelentette a gyorsjelentéssel egyidőben, hogy pénzügyi igazgatója, David Ebersman távozik. A gyorsjelentés főbb pontjai: A hirdetési bevételek 82%-kal emelkedtek, az összbevétel pedig 72%-kal nőtt az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. A mobil bevételek már 59%-ot tettek ki a bevételben. A mobil felhasználók száma átlépte az 1 milliárd főt és harmaduk csak mobilról használja a szolgáltatást. A havonta aktív felhasználók száma 15%-kal, a naponta bejelentkező felhasználók száma pedig 21%-kal emelkedett. A működési eredményszint 55%-ra nőtt, ami 16 százalékpontos javulást jelent. Öt év után távozik a cég pénzügyi igazgatója.

Várt feletti számok 70%-kal növekedett az első negyedévben a Facebook bevétele az előző év azonos időszakához viszonyítva, nettó eredménye pedig több mint a kétszeresére nőtt. A profit nagy meglepetést okozott, ugyanis míg az elemzők 23 centes egy részvényre jutó eredményt vártak, addig a cég 34 centes profitot könyvelt el az egyszeri tételek hatásait kiszűrve.Mi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés