Előfizetői tartalom

Megnyugvást hozott a piacokra a svájci jegybank

Portfolio
Kedd délután hirtelen negatív hangulat lett úrrá a nemzetközi tőkepiacokon, a nyugat-európai tőzsdék ennek hatására jelentős, 2% körüli veszteséggel zárták a napot. Amerika is csökkenéssel nyitott, a lejtmenet pedig kitartott egészen a zárásig, így a vezető indexek tetemes mínuszban fejezték be a kereskedést. Mindez egyben azt jelenti, hogy technikailag fontos 200 napos mozgóátlag is elesett, ami hosszabb távú trendfordulót jelezhet. A piacokra a továbbra is megoldásra váró adósságproblémák mellett a gazdasági növekedési kilátásokkal kapcsolatos aggodalmak nyomják rá bélyegüket. Megnyugvást az sem hozott, hogy törvénybe iktatták az amerikai adósságplafon megemelését és a nagy hitelminősítők eddigi jelzései alapján (most) nem minősítik le az Egyesült Államokat. Ma hajnalban az ázsiai tőzsdéken is jelentős esés bontakozott ki, a Nikkei 2% feletti csökkenéssel zárt és az európai indexek is 1,5-2%-os eséssel kezdték a napot. Reggel 9 óráig a devizapiacokon sem változott a helyzet, a biztonságos menedéket keresték a befektetők, így a svájci frank új csúcsokat döntött, egy frankért átmenetileg 253 forintot is kellett adni. 9 órakor figyelmeztetést adott ki a svájci jegybank, ami komoly frankesést váltott ki. Cikkünket folyamatosan frissítjük.

11:07 Szerdán is aggasztó folyamatoknak lehetünk szemtanúi az euróövezet kötvénypiacokon. Erről bővebben:Kapcsolódó cikkünk2011.08.03Milyen tűzfal?! - Dőlnek az európai dominók9:58 Mivel a svájci jegybank tényleges devizapiaci beavatkozást nem hajtott végre, "csak" szóbeli intervenciót és a kamat célsáv szűkítése sem jelent érdemi monetáris enyhítést (csupán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés