Előfizetői tartalom

Megvadultak a Volkswagen ajánlatától a befektetők

Portfolio
A Volkswagen menedzsmentje úgy döntött, hogy benyomulnak az amerikai tehergépjármű piacra is, ennek érdekében pedig 16,6 százalékos részesdést vásárolnak a Navistarban. A megállapodás értelmében az amerikai tehergépjármű-gyártónak 256 millió dollárt fizetnek a németek és megosztják egymással a gyártás során alkalmazott technológiáikat, illetve az abban szerzett tapasztalataikat. A bejelentés hatására valósággal felrobbant a Navistar árfolyama.

A 16,6 százalékos részesedésért fizetett 256 millió dollár azt jelenti, hogy a Volkswagen a Navistar részvényeiért 15,76 dollárt ajánlott, amely több mint 12 százalékos prémiumot jelent a múlt pénteki záráshoz képest. A megállapodás értelmében a felek a jövőben megosztják majd gyártási technológiájukat, illetve az abban szerzett tapasztalataikat egymással. A két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés