Mesterséges intelligenciát és okoskütyüket a gyárakba!

Fekete Beatrix, SAPPHIRE, Orlando
2017. május 18. 18:11    
nyomtatás
 
A nagy ipari vállalatokat a legkevésbé sem szokás az innovációval azonosítani. A gyártókat sokszor behemótoknak látja a világ, akik a múltban ragadtak és lassan reagálnak csak a fejlődésre. De a digitalizáció előbb-utóbb eléri őket is, hogy hogyan, arról a Caterpillar gyártási intelligenciáért felelős vezetője, Marty Groover beszélt a SAPPHIRE konferencián.

Kereskedés Caterpillar-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Caterpillar hatalmas cég, több mint 150 ezer gyárral világszerte, ezért létkérdés, hogy hogyan lehet javítani a gyárak hatékonyságát - mostanság a digitalizációval. Mint mindenki, a Caterpillar is azzal küzd, hogy hatalmas adatmennyiség fut be, amiből ki kell szűrni a lényegi információkat. És ráadásul cégként nem csak a gyártáshoz kell érteniük, hanem mivel eladnak termékeket, így például az e-kereskedelemhez is.

A munkagépek és bányászati eszközök gyártásával foglalkozó vállalat stratégiája most, hogy a tőkeberuházásokat nem az új termékek fejlesztésére fordítják, hanem inkább az a cél, hogy a meglévőket hatékonyabban használják fel. Ennek eszköze pedig az SAP Leonardo lehet (az SAP új "üzletága", aminek alappillérei a tanuló gépek, a blockchain, a big data, az adatintelligencia, a dolgok internete és az analitika).

IoT-t (Internet of things) a gyárakba
- hangoztatja Marty Groover, amit olyan eszközökkel képzel el, mint például a gépek és a gyárban dolgozók hatékonyságát mérő szenzorok, amik folyamatos visszajelzést adnak. Nagyon sok adat érkezik be már most is arról, hogy mi történik a futószalagon és mellette, ebből pedig olyan információk nyerhetők ki, amelyek nem csak a munka hatékonyságát, de a termékek minőségét is javítják.

A Caterpillar hatékonyságjavulást vár a Leonardotól, hogy segítse a kommunikációt és az előrejelzéseket. A költséghatékonyság sem egy utolsó szempont, hiszen a cloud alapú szolgáltatások nagy előnye, hogy nem kell egy egyszeri nagy beruházás a szoftver megvásárlására, hanem előfizetéses alapon működnek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kötvényportfólió-kezelő
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium