Előfizetői tartalom

Mészáros Lőrincék beszállnak az atombizniszbe - Paks 2 is a célkeresztben?

Portfolio
Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb, a világ 8 országában jelenlévő hagyományos és nukleáris erőművi, vízkezelési- és vegyipari mérnöki, illetve kivitelezői tevékenységgel foglalkozó vállalatával lépett stratégiai partnerségre az Opimus Group Nyrt. és a Konzum Nyrt. A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett bejelentés értelmében a cseh Královopolská Ria (KP RIA) magyarországi leányvállalatában a két tőzsdei cég összesen 51 százalékos, többségi befolyást szerez. Az Opimus, a Konzum és a cseh KP RIA stratégiai együttműködésük értelmében közös vállalatukkal további terjeszkedésre készülnek a régióban, elsősorban a hagyományos és atomerőművi fejlesztések, valamint a szennyvízkezelési beruházások terén.

Csütörtökön tette közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján az Opimus Group Nyrt. és a Konzum Nyrt., hogy a tőzsdei társaságok két lépésben többségi részesedést szereznek a KPRIA Magyarország Zrt.-ben. Az anyavállalatával megegyező profilú, mérnöki tevékenységgelés műszaki tanácsadással, valamint kivitelezéssel foglalkozó céget a cseh Královopolská Ria-val közösen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés