Előfizetői tartalom

MFB: A Zsolnay 2009 óta nem fizette a hiteleit

Portfolio
A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. főtulajdonosa akár saját zsebből fizetne ki olyan hiteleket, amiket nem is ő halmozott fel, de azt állítja, mindenki összeesküdött ellene. A Magyar Fejlesztési Bank(MFB) ezt nem hagyhatta szó nélkül, pénteken közleményt adott ki a bank. Leszögezi, hogy minden tekintetben saját szigorú belső szabályainak megfelelően járt el, és a Zsolnay 2009 óta egyetlen forintot sem törlesztett az MFB felé fennálló tartozásából. Lehetetlen eldönteni, hogy ki mond igazat.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. főtulajdonosa egy szerdai sajtótájékoztatón bejelentette, ügyvédi letétbe helyezett 400 millió forintot a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) követelésének fedezetéül. A hitelt korábban megvette a West Hungária Bau (WHB), de Bachar Najari főtulajdonos vitatja a követelés WHB-nak való eladásának jogosságát: állítása szerint ők 260 millió forintos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés