Előfizetői tartalom

Mi köze az Apple-nek az almához? És miért egy folyóról kapta a nevét az Amazon?

Portfolio
Apple, Amazon, ExxonMobil, Visa - nap mint nap halljuk ezeket a cégneveket, de vajon hányan gondolkoznak el azon, hogy mi köze van egy okostelefonokat gyártó cégnek az almához, vagy hogy az egyik legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalat miért egy dél-amerikai folyó nevét viseli? Összeszedtük, hogy honnan származik a 10 legnagyobb amerikai tőzsdei cég neve.

Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft és Berkshire Hathaway. AppleAz idők során számos elmélet született azzal kapcsolatban, hogy honnan származik az Apple neve. Voltak, akik szerint csupán az volt a cél, hogy a vállalat neve a másik nagy számítógépes cég, az Atari elé kerüljön a telefonkönyvben, míg volt, aki szerint meg akarta különböztetni magát a versenytársaktól, akik olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés