Előfizetői tartalom

Miért fizessenek a bankok a Quaestor helyett?

Portfolio
A Quaestornál még nem beszélhetünk csődeseményről, mégis mindenki már a BEVÁ-ra mutogat, legutóbb pedig az MNB jelezte, a kártalanítás összegét 100 ezer euróra emelné. A jegybank kommunikációja alapján úgy tűnhet, meglehetősen egyszerű a brókerbotrányok során kialakult pénzügyi lyukak betömése. Független, egymástól eltérő politikai platformon álló szakértők ugyanakkor egybehangzóan figyelmeztetnek, a helyzet megoldása sajnos közel sem ilyen könnyű.

Durván megemelnék a BEVA-kártalanítás összegét100 ezer euróra emelnék a BEVA által kifizetendő kártalanítás összegét, a jegybank az ehhez szükséges módosítási javaslatokat már meg is küldte a kormánynak. Lázár János ma már arról beszélt, akár visszamenőleges hatállyal is érvénybe léphet a magasabb BEVA-kifizetés, ami így a Quaestor károsultakat is megilletheti....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés