Előfizetői tartalom

Miért hibásak a Quaestor-ügyfelek?

Portfolio
A Quaestor-botrányban érintetteknek igen könnyű a felügyeletre, vagy az éveken át felépített piramisjátékban közreműködőkre mutogatni és kártérítést követelni. Egy valamit azonban nem szabad elfelejteni: aki ezekbe a kötvényekbe fektetett, az vagy tudatosan becsukta a szemét, vagy a legalapvetőbb figyelmeztető jeleket nem vette észre. Egy ekkora piramis felépítése nem megy a legfontosabb alkotórész, a befizetők tömege nélkül. Az alábbiakban a Quaestor kötvénykibocsátásért felelős cégének legutóbbi kibocsátási tájékoztatóját néztük meg, azonosítva azokat a pontokat, amik sikító vészjelzést kellett volna, hogy jelentsenek. Felejtsük el egyszer s mindenkorra az illúziókat: magasabb hozam csak magasabb kockázat mellett lehetséges. Aki mást állít, az hazudik. A Quaestor kártalanításba nehéz jó érzéssel behúzni a pénzügyi szektort, de a szabályozási deficit ellenére az adófizetői forintokkal is óvatosan bánnánk, mindenképpen beszélni kell a befektetői felelősségről. Fontos megjegyezni, hogy ez a cikk nem a Quaestor károsultak ellen irányul, hanem azoknak szól, akik inkább a más kárából tanulnak, mint a sajátjukból.

Minden nap újabb megdöbbentő részletekre derül fény a Quaestor-botrány kapcsán, a kötvényesek fórumokat szerveznek, nyilvánosság elé tárják személyes történeteiket, az őket ért sérelmeket, sokan pedig, akik megtehetik, külső jogi szakértők segítségét kérve igyekeznek tájékozódni a kialakult útvesztőben. A károsultakat sajnáljuk, az érintettek panaszai nyilván...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés