Előfizetői tartalom

Milliárdos bizniszre készül a világ legnagyobb fegyverimportőre

Portfolio
India, a világ legnagyobb fegyverimportőre, több tízmilliárd dollár értékben akarja korszerűsíteni arzenálját új vadászgépek, páncélosok, tengeralattjárók és helikopterek beszerzésével, most először viszont egy szigorú feltételt is párosít a beszerzéshez: csak akkor hajlandó vásárolni, ha helyben gyártják le a harci eszközöket.

India azt reméli az új szabályoktól, hogy amellett, hogy új munkahelyeket teremtenek az országban, fontos hadászati technológiákra is szert tehet. Az érintett vállalatok eddig úgy tűnik, kapva kapnak az ötleten: az európai Airbus, amely a Panther (vagyis párduc) helikoptereit akarja eladni Indiának, azt ígérte, hogy a többcélú helikoptergyártás egyik nemzetközi központját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés