Előfizetői tartalom

Milliók életét forgatta fel a szuperpénz, és még nincs vége a hihetetlen sztorinak (TOP10 sztori - 3.)

Portfolio
Az idei év talán egyik legizgalmasabb témája a bitcoin volt, amely 2017-ben már végérvenyesen elhagyta azt a fázist, amikor még csak a "geek-ek" és a korai innovátorok játékszere volt, mára már emberek millió figyelik napi szinten, és kapkodják a fejüket a hatalmas árfolyammozgások láttán. Korábban már foglalkoztunk mélyebben a bitcoin mögött álló technológiával, az azzal kapcsolatos újításokkal, elmélkedtünk arról, hogy vajon a bitcoin mennyire tekinthető a hagyományos értelemben vett pénznek, de írtunk arról is, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy "rátaláljunk" a kriptopénzekre. Most összeszedtük, hogy milyen fontosabb mérföldköveket lépett át az idén a szuperpénz, illetve az érdekes bitcoinnal kapcsolatos sztorikból is szemezgettünk az elmúlt egy évből.

Idén semmi sem tudta visszafogni a bitcoint2017 január 1-én a bitcoin árfolyama 960 dollár volt, december 28-án a reggeli órákban már egy darab érme 15 400 dollárt ért a tőzsdéken, ami azt jelenti, hogy egy év leforgása alatt a bitcoin árfolyama - lekörözve az összes fontos devizát, részvényindexet és nyersanyagot - több mint a 16-szorosára emelkedett.Az első nagyobb mérföldkő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés