Előfizetői tartalom

Minden ezen áll vagy bukik az E-Starnál

Portfolio
Minden azon áll vagy bukik, hogy a kötvényesek közül mennyien lesznek majd hajlandóak odaadni papírjaikat az E-Starnak, vázolták a Portfolio.hu-nak a társaság jövőbeli kilátásait hazai alapkezelők. Nem mellékes persze, hogy mindehhez a cég milyen feltételek mellett, kitől kapja majd a külső forrásokat, mely kapcsán a legtöbben egy állami hátterű finanszírozóra, esetleg kockázati tőketársaságra, magánbefektetői csoportosulásra gondolnak. A befektető vélhetően pótlólagos (az E-Star által akár peres úton behajtani szándékozott) jövőbeli forrásokkal számol, egyébként a megkérdezettek szerint nem látható, hogy egy külső befektető miért kezdene bele finanszírozási oldali tranzakcióba. Piaci körökből származó információink szerint egyes kötvényesek 50-60%-os veszteség elkönyvelésébe már hajlandóak lennének belemenni, Soós Csaba azonban az eddigi tárgyalásokon 70%-os veszteséghárítást szeretett volna elérni. Vannak olyan számítások, melyek szerint ilyen mértékű leírással a részvények jelenlegi árfolyama megfelelően tükrözheti a cégben maradó értéket, azonban a legtöbben még ilyenkor is kihangsúlyozzák egy esetleges felszámolás miatti kiemelt kockázatokat.

Az E-Star részvényeinek és kötvényeinek kereskedését hétfőn függesztették fel, mivel a vállalat egy külső finanszírozó segítségével kötvényeinek névérték alatt történő visszavásárlását tervezi. A bejelentést követően alapkezelőket és egyéb piaci forrásainkat kérdeztük a bejelentés lehetséges hatásairól, a cég kilátásairól.Kapcsolódó cikkünk2012.10.15Pénzt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés