Előfizetői tartalom

Modellváltás jöhet a hazai brókerpiacon - Interjú

Portfolio
Meglepetésként hatott a Concorde vezérigazgatói székében történt változás pénteki bejelentése, melynek hátteréről, a hazai brókerpiac jövőjéről, a vállalat középtávú terveiről és célkitűzéseiről a Concorde-nál ezentúl külső tanácsadói szerepet betöltő Pál Árpáddal és a brókercég vezetésével újonnan megbízott Régely Károllyal beszélgettünk. A menedzserek szerint a fő hangsúlyt a tranzakciók számára helyező brókercégek közül sokan már az idei évben kieshetnek a piacról, így a Concorde akár akvizíciós szereplőként is megjelenhet. A nyomott forgalom egy ponton túl modellváltásra kényszerítheti a brókercégeket, a nagy nemzetközi szolgáltatók például a kereskedési rendszereikkel általában nem termelnek nyereséget, hanem az egyéb típusú bevételekből profitálnak. A Concorde stratégiájában ennek megfelelően már most is nagy hangsúlyt helyez a fix állományi díjas bevételek erősítésére, mely stabilabb pozíciót jelent a kereskedési aktivitás mérséklődése közepette. A kedvezőtlen piaci környezet és erős verseny miatt a technikailag már elkészült online platform elindítása is várat magára, azzal akkor indulhat el a társaság, ha a szolgáltatói piac elkezd megtisztulni, vagy a tranzakciós típusú árbevételek növekedési pályára állnak.

Mik a tervei az új vezérigazgatónak?. Portfolio.hu: Pénteken a Concorde egy közleményben jelezte , hogy Pál Árpádot a vezérigazgatói székben Régely Károly fogja követni. Mi volt az oka a hirtelen változásnak? Pál Árpád: A kezdeményezésemmel, de a tulajdonosokkal közösen egyeztetve született meg a pénteken a nyilvánosság előtt is ismertetett döntés. A megállapodás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés