Előfizetői tartalom

Most akkor tényleg lufit fújnak a befektetők?

Gayer Attila, CFA
Bár a múlt héten már hosszú idő után az első mínuszos hetet sikerült zárnia Amerikának, továbbra is rekordmagasságban vannak a részvényárfolyamok, a piaci szereplők igencsak optimisták, a tőzsdék értékeltsége pedig egyre feljebb kúszik. Úgy gondoltuk ismét elérkezett az idő, hogy megnézzük, vajon kijelenthetjük-e, hogy lufi van a piacon. Az általunk figyelembe vett tényezők között több is alátámasztja, hogy a Wall Streeten buborékra utaló jelek mutatkoznak, ugyanakkor egy igen nyomós érv szól mégis amellett, hogy a rali megalapozott: ez a vállalati profitok töretlen emelkedése. Vagyis hiába az évek óta tartó örömmámor, mégis azt mondhatjuk, az emelkedés nem megalapozatlan. Ezek alapján pedig akár további tér is lehet még felfelé.

Régóta tombol már a bika az amerikai részvénypiacon, az árfolyamok sorozatban döntik az új történelmi csúcsokat, ennek nyomán nem meglepő, hogy egyre többen beszélnek egy formálódó újabb tőzsdei buborékról. Ahhoz, hogy erre a kérdésre választ kapjunk, célszerű megnézni, hogy a korábbi piaci tapasztalatok alapján melyek azok a tényezők, melyek egy lufi kialakulásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés