Előfizetői tartalom

Most kiderül, hogy csak egy vicc-e az orosz szankció

Portfolio
Újraindítaná oroszországi olajprojektjét az Exxon Mobil, ezért az Oroszországgal kapcsolatos szankciók alóli felmentésért folyamodott az Egyesült Államok pénzügyminisztériumához - írta a Wall Street Journal. Az időzítés érdekesnek tűnik, ugyanis a társaság legutóbbi vezérigazgatója, Rex Tillerson 2017. február 1-től az USA külügyminisztériumának vezetője lett.

Az Exxon Mobil az orosz állami Rosznyefty olajtársasággal együtt alapított vegyesvállalkozás keretében fúrna ismét olaj után több oroszországi területen, amit azonban jelenleg az ukrajnai konfliktus miatt Oroszországgal szemben hozott szankciók nem tesznek lehetővé. A vállalat már 2015 júliusában benyújtott egy, a Fekete-tengeri térség elérésére vonatkozó engedélykérelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés