Előfizetői tartalom

Mozgalmas héttel indul a szeptember! (QUAESTOR)

Portfolio
Rendkívül mozgalmas héttel indul a szeptember, ugyanis 5 nagy jegybanki kamatdöntésre is figyelhetünk (ausztrál, kanadai, japán, brit, EKB). Mind közül a legnagyobb piacmozgató hatása az EKB döntésének lehet. Ami igazán érdekli a befektetőket, hogy a folyamatosan romló gazdasági mutatók nyomán vajon nőtt-e a valószínűsége az eszközvásárlások bevetésének. Az e heti makrogazdasági adatközlések közül kiemelkedik az átfogó augusztusi amerikai munkaerőpiaci jelentés. Amennyiben a piaci konszenzussal megegyező, vagy annál is kedvezőbb munkaerőpiaci adatokat kapunk pénteken az Egyesült Államokból, úgy újabb lendületet vehet az amerikai dollár erősödése valamennyi devizával szemben. Ha viszont csalódást keltenek az adatok, úgy a dollár komolyabb veszteségek elé is nézhet. A munkaszüneti ünneppel rövidített héten a kérdés az lehet, vajon az S&P 500 index tartósabban tud-e 2000 pont felett teljesíteni.

Rendkívül mozgalmas héttel indul a szeptember, ugyanis 5 nagy jegybanki kamatdöntésre is figyelhetünk. Kedden hajnalban tartja szeptemberi ülését az ausztrál központi bank, szerdán délután a kanadai jegybank, csütörtök hajnalban a Bank of Japan, csütörtök délután előbb a Bank of England, majd pedig az EKB. Mindközül a legnagyobb piacmozgató hatása az EKB döntésének lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés