Előfizetői tartalom

Musk köszönetet mondott az elmúlt 15 évért és gyakorlatilag pezsgőt bontott

Szerdán, az amerikai részvénypiacok zárását követően tette közzé második negyedéves gyorsjelentését a Tesla: a vállalat árbevétele az elemzői várakozásoknál nagyobb mértékben nőtt, míg az egy részvényre jutó veszteség nagyobb volt az elemzői konszenzusnál. Ugyanakkor mindez senkit sem érdekelt, azokon a területeken, amelyeket kiemelten figyeltek a piaci szereplők, első olvasatra csupa jó hírt közölt a vállalat: a Model 3 gyártásának felpörgetése a tervek szerint halad és a menedzsment továbbra is úgy látja, hogy az új modellen egyre nagyobb profitot tud majd realizálni, így története során először nyereséges harmadik és negyedik negyedévet zárhat. Mindezeket látva nem csoda, hogy kilőtt a Tesla árfolyama.

A Tesla ennél fájdalmasabb ábrát nem is tehetett volna közzéAz már hetekkel ezelőtt kiderült, hogy a Tesla teljesíteni tudta Elon Musk januárban tett bátor vállalását és megvolt az ötezer darabos heti termelés a Model 3-ból a negyedév utolsó hetében: egészen pontosan 5031 darabot gyártottak le 7 nap leforgása alatt. A teljes negyedévben 28 578 darab Model 3 autót gyártott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés