Előfizetői tartalom

Na, melyik a világ legkisebb tőzsdéje?

Portfolio
A világ legkisebb és egyben legfiatalabb tőzsdéje a 2016-ban megalapított burmai Yangon Stock Exchange, melyen mindössze négy vállalat papírjaival kereskedhetnek a befektetők. Egyelőre egy meglehetősen elszigetelt börzéről van szó, külföldiek egyáltalán nem fektethetnek be a tőzsdén, de a helyieknek is engedélyt kell kérniük a 8000 dollárnál nagyobb vételekre.

Divat Magyarországon, hogy a BÉT alacsony forgalma miatt panaszkodunk, akkor mit csinálnánk egy burmai helyében? Valószínűleg az ország lakosain és brókerein kívül nem sokan tudták, hogy tavaly óta Burma is rendelkezik saját börzével. Jelenleg mindössze négy vállalat részvényeit jegyzik a Yangon Stock Exchange-en, és a tőzsde teljes kapitalizációja alig haladja meg a 505...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés