Előfizetői tartalom

NABI: egy meglepő veszteség (2)

Portfolio
Nem a gépipari társaságok napja a mai. Nem kis meglepetésre veszteséggel zárta a Nabi a harmadik negyedévet. Az árbevételi oldalt fékezte a termelés prototípusok miatti átütemezése, az értékesített darabszám az amerikai piacon már második negyedéve csökken. Költségoldalon a forint árfolyam változása és a kaposvári üzem termelésének megkezdése terhelte meg az eredményt. Már üzemi szinten is veszteségessé vált a gazdálkodás, a nettó profit a konszenzusban szereplő 2.8 m USD-vel szemben 900 ezer USD veszteség lett. A készletállomány növekedéséből sejthető, hogy a negyedik negyedéves árbevétel meg fog ugrani, ugyanakkor a kedvezőtlen devizaárfolyam hatás erősödni fog.

Bevételi oldalon immár tartósan megtörte a növekedést, hogy az amerikai piacra nagyszámú prototípust készít a társaság. Ezek természetesen a jövőbeli növekedést alapozzák meg, hiszen nélkülük nem vezethető be új termék a piacra, mindazonáltal szerencsésebb lett volna ha a piaci szereplők ennek tudatában futnak neki már a gyorsjelentés átolvasásának. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés