Nagy európai vegyipari üzletet kötöttek

2017. október 13. 09:35    
nyomtatás
 
  • 5,9 milliárd euróért veszi meg a Bayer egyik nagy részlegét a BASF
  • A Bayer árfolyama emelkedik, a BASF-é esik


Kereskedés BASF-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

  • A BASF 5,9 milliárd euróért megveszi a Bayer vetőmag és gyomírtó részlegének jelentős részét, a BASF készpénzzel fizet versenytársának.
  • A tranzakcióhoz az teremtett lehetőséget, hogy a Bayernnek el kell adnia egyes részlegeit ahhoz, hogy megkapja a versenyhatóságok engedélyét a Monsanto 66 milliárd dolláros felvásárlásához.
  • A LibertyLink nevű vetőmaggyártó és a Liberty nevű gyomírtó részleg tavaly közel 1,3 milliárd euró árbevételt és 385 millió euró EBITDA-t ért el.
  • A felvásárlással közel 1800 alkalmazott kerül át a Bayertől a BASF-hez, ők elsősorban az Egyesült Államokban, Németországban, Brazíliában Kanadában és Belgiumban dolgoznak.
  • A befektetők úgy értékelik, hogy az üzlettel a Bayer járt jobban, ráadásul ezzel közelebb került a Monsanto-deal versenyhatósági jóváhagyásához, a hírre a Bayer árfolyama 1,8 százalékot emelkedett, a BASF árfolyama azonban 0,7 százalékot esett.

Nagy európai vegyipari üzletet kötöttek


Nagy európai vegyipari üzletet kötöttek
Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium