Előfizetői tartalom

Nagyhatalmakat előz Magyarország az energetikai ranglistán

Portfolio
Kellemes meglepetést jelentő 21. helyezést ért el Magyarország a World Economic Forum 127 ország energetikai rendszerét és energiaellátását összehasonlító ranglistáján. Az összesített listán Magyarország 71 százalékos teljesítményével olyan fejlett országokat előz meg, mint például Hollandia (33.), Dél-Korea (43.), Japán (45.), az Amerikai Egyesült Államok (52.), Ausztrália (53.), vagy Kína (95.). A jelentés általános következtetése, hogy az éllovas és a lista végén kullogó országok között mutatkozó egyenlőtlenség nagy és egyre erősödik.

A Világgazdasági Fórum nemzetközi kormányközi szervezet (World Economic Forum, WEF) 2017-ben ötödik alkalommal kiadott jelentése abból a szempontból rangsorolja az egyes államokat, hogy azok milyen mértékben képesek a felhasználók számára rendelkezésre bocsátani biztonságos, megfizethető és fenntartható energiát. A listát 18 különféle szempont alapján állította össze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés