Előfizetői tartalom

Nagyobb sebességbe kapcsol a jelentési szezon (Quaestor)

Portfolio
Az előttünk álló héten sem változik a forgatókönyv, a várhatóan továbbra is kedvezően alakuló amerikai vállalati gyorsjelentések próbálják ellensúlyozni az Európából érkező negatív híreket. Az eddig megjelent tengerentúli vállalati eredmények több, mint 80%-a a várakozásoknál jobban alakult, azonban amíg kritikus szinteken, 6% közelében tartózkodnak a spanyol tízéves kötvényhozamok, nem számíthatunk a kockázati étvágy növekedésére a börzéken sem. Az eurozónában egyre erősödik az euroszkeptikusok tábora és a politikai csatározások révén nő a bizonytalanság és a volatilitás, így nem árt az óvatosság - olvasható a Quaestor e heti piaci kitekintőjében.

A hétvégi G20-as csúcstalálkozón megállapodtak az országok, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) forrásait 430 milliárd dollárral kibővítik. Ennek közel felét, mintegy 200 milliárd dollárt az eurozóna tagállamai fizetik be, az Egyesült Államok nem hajlandó újabb befizetésre, a BRIC országok pedig a kvótarendszer megreformálásától tették függővé a hozzájárulást. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés