Előfizetői tartalom

Nagyobb szigor jön az áramlopásoknál

Portfolio
Mától hatályos a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szabálytalan vételezésről szóló új rendelete. A 18/2017. (XII. 21.) számú MEKH rendelet célja, hogy világos és egyértelmű eljárási szabályokat rögzítsen a szabálytalan villamos energia vételezés megállapításának rendjéről, valamint biztosítsa a jogok és kötelezettségek egyensúlyát a felhasználók és az elosztói engedélyesek között.

A rendelet új szankciórendszert vezet be, amely a szolgáltatók számára kötelezővé teszi a fokozatosság elvének alkalmazását. A szabálytalan vételezés ismétlődése esetén a - rendeletben szereplő kötbéralap kétszeresével, illetve három, vagy annál több alkalommal felelősségre vont felhasználó esetén - ötszörösével sújtható a szerződésszegésért visszatérően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés