Nagyon nem szeretik a profik a Richtert

2017. november 10. 13:58    
nyomtatás
 
Rövid távon az optimisták, hosszú távon viszont a pesszimisták tábora gyarapodott a profi befektetők körében. Három hónapos időtávon van, aki 5%-nál nagyobb emelkedést vár a BUX index értékében, holott a magyar részvényindex októberben 6,5 százalékot emelkedett. Az egy éves kilátások viszont romlottak, mostanra már ketten is 5% feletti esést várnak. Nincs olyan részvény a hazai parketten, melyet nagy számban tartanának kedvencüknek a profik, sőt a Richterrel kapcsolatban kifejezetten pesszimisták a hazai alapkezelők.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Októberben nagyot ralizott a magyar tőzsde, egészen új csúcsig, 37192 ponttól 39612 pontig szárnyalt a BUX értéke, ami 6,5 százalékos emelkedésnek felelt meg. Ennek ellenére a novemberi felmérésünk résztvevői közül voltak olyanok, akik 5 százaléknál nagyobb, pozitív irányú elmozdulást várnak a következő negyedévre.

Hosszabb távon, az elkövetkezendő egy évre vonatkozóan viszont már némileg megoszlanak a vélemények, nőtt azoknak az alapkezelőknek a száma, akik nagyobb csökkenést várnak a jövőben.

Nagyon nem szeretik a profik a RichtertAz alapkezelői válaszokból képzett hangulati indikátorokon az látszik, hogy míg 3 hónapos időtávon jelentősen erősödött az optimizmus, addig 12 hónapos időváton némileg nőtt a pesszimizmus az alapkezelők körében.

Nagyon nem szeretik a profik a Richtert


Nagyon nem szeretik a profik a Richtert
Az elmúlt hetek árfolyamemelkedése után az egyedi részvényekre nem túl optimisták az alapkezelők, az OTP-t és a Richter 1-1, míg a kispapírok közül az Alteo, a Grapshioft Park, a Masterplast, a Nyomda, a Zwack, és az Émász került be a top pickek közé.

Úgy tűnik a hazai nagypapírok ezúttal a profik legkevésbé kedvelt részvényei közé tartoznak, ugyanis ebben a hónapban a Richter lett a hazai alapkezelők legkevésbé kedvelt papírja, mely árfolyama 1,5 százalékot emelkedett októberben.

Nagyon nem szeretik a profik a Richtert


Nagyon nem szeretik a profik a Richtert


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Nem érdemes várni a tartozások kezelésével (x)

A vállalatok számára kihívást jelentenek a késve rendezett számlák. 

Tuti tippek a karácsonyi nagytakarításhoz! (x)

Hogy gyors és stresszmentes legyen. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium