Előfizetői tartalom

Nagyon messzire merészkedhetnek az olajpiac teljhatalmú urai

Portfolio
Kulcsfontosságú találkozóra készül a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC). A szervezet csütörtökön Bécsben tartandó ülésén az általános várakozások szerint a tagok a tavaly év végén elhatározott, eredetileg 2017 első fél évére vonatkozó kitermeléscsökkentés legkevesebb év végéig való kiterjesztéséről döntenek majd. Ez újabb támogatást adhat az olajárnak, azonban a számos, ezzel ellentétes irányban ható tényezőre tekintettel az is elképzelhető, hogy az olajországok ennél messzebb merészkednek, és még jobban visszavágják a kitermelést.

Döntő eseményre készül az olajpiacNem váltotta be egyértelműen a hozzá fűzött várakozásokat a legnagyobb olajtermelő és -exportáló országoknak az az összehangolt lépése, amellyel 2016 novemberében a termelés összehangolt csökkentéséről döntöttek. Az intézkedés nyíltan bevallott célja az olajárak megtámogatása volt, ennek érdekében pedig az olyan nagy, nem OPEC-tagok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés