Előfizetői tartalom

Mennyit kerestek a cégek a határidős pozíciókon?

Portfolio
Véget ért a negyedik negyedév, a Portfolio.hu pedig szokásokhoz híven kiszámolta, hogy mekkora nyereségre/veszteségre számíthatnak a határidős vételi pozíciókon azok a hazai tőzsdei cégek, melyek ezen keresztül építenek saját részvény állományt. A legrosszabbul az E-Star járt, mely a papírok mélyrepülése következtében közel 300 millió forintos veszteséget könyvelhetett el ezeken a pozíciókon. Ezzel szemben az Est Media 0,5, a Synergon pedig 0,9 millió forintos nyereségre tehetett szert, ami a pénzügyi sort felfelé húzza majd a gyorsjelentésekben. A PannErgy ugyan nem rendelkezik már a saját részvényeire vonatkozóan határidős vételi pozíciókkal, a Synergonban lévő részesedésén a papírok emelkedése következtében 7 millió forint nyereséget könyvelhetett el a negyedik negyedév során.

E-Star Az E-Star a tavalyi negyedik negyedévben ismételten jelentős veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni a saját részvényekre felvett határidős vételi pozíciókon. A papírok árfolyama ugyanis sokat esett, ami kalkulációink szerint közel 300 millió forintos (1 millió euró körüli) veszteséget szült pénzügyi soron.A vállalat a határidős pozíciókon eddig összességében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés