Előfizetői tartalom

Napelemek: tizedével olcsóbb, ha külföldről veszed

Portfolio
10 százalékot is megtakaríthat a megrendelő egy átlagos méretű szolárrendszer árából, ha külföldi társaságtól veszi meg - nyilatkozta a Magyar Napelem, Napkollektor szövetség elnöke a Magyar Nemzetnek. Kiss Ernő szerint, ha a kormány támogatni kívánná a napenergia-szektort, akkor adókedvezményeket kellene biztosítania a napelemek telepítőinek.

A jövő év végéig hozzávetőleg 2500 új háztartási méretű kiserőmű létesülhet az országban, mert most szerelik fel azokat a napelemes rendszereket, amelyek telepítésére a kérelmezési hullám során szereztek engedélyt - mondta Kiss Ernő, aki szerint így a következő két év során dinamikusan növekszik majd a napenergia-hasznosító kapacitás, amely tavaly év végén mintegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés