Előfizetői tartalom

Napelemek: erős üzenet jött Brüsszelből

Portfolio
Tavaly 50 százalékkal bővült a globálisan telepített fotovoltaikus, vagyis villamos energia termelésére alkalmas napelemek összesített kapacitása. Az emelkedést Kína és az Egyesült Államok vezeti, míg az egykor a megújuló energiaforrások használatában élenjáró Európa lemaradni látszik. Az Európai Napenergia Szövetség változásokat sürget, szerintük a beruházásokat elősegítő politikára lenne szükség az Unióban, illetve az egyes tagállamokban.

Kihasználatlan lehetőségekNapjainkban már valóság, hogy az egyik legalacsonyabb költségen napenergiából lehet villamos energiát előállítani, az Európai Unió azonban korántsem aknázza ki maradéktalanul a napenergia hasznosításában kínálkozó lehetőségeit - mondta James Watson, az Európai Napenergia Szövetség (SolarPower Europe) vezérigazgatója a szakmai szervezet által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés