Előfizetői tartalom

New York, Párizs, Barcelona - Muszáj hozzászokni a terrorhoz?

Az elmúlt hónapokban sajnos egyre sűrűbben történtek nagy emberáldozattal járó terrorcselekmények, és nagyon úgy tűnik, hogy ehhez a befektetők is kezdenek hozzászokni, a legtöbb merényletnek nincs érdemi, tartós tőkepiaci hatása. A tegnapi, barcelonai terrorcselekmény kapcsán néztük meg, hogyan hatnak a merényletek a tőzsdékre.

Rossz a hangulatTegnap Barcelona belvárosában és a katalán várostól közel száz kilométerre is merénylet történt, a terrorcselekményben legkevesebb 13-an meghaltak, a sebesültek száma több mint száz. A hírre a világ tőzsdéi is reagáltak, hajnalban az ázsiai, és ma délelőtt az európai tőzsdék is 0,5-1 százalékot estek, elsősorban a turizmussal kapcsolatos szektorokhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés