Előfizetői tartalom

Nincs idő a mézeshetekre - Financial Times kommentár a magyar választásokról

Portfolio
A Financial Times (FT) újságírója, Robert Wright a mai magyar választások utáni belpolitikai helyzetet értékelő cikkében úgy véli, hogy a csekély parlamenti többséggel a jövendő koalícióra nem várnak könnyű idők. A cikkíró szerint Orbán vezetésével az ellenzék a legmagabiztosabb és legagresszívebb lesz a demokratikus parlament 1990-es felállása óta.

A FT szerint az új kormány jobb kapcsolatokat fog ápolni az EU kormányaival és külügyeit jobban fogja intézni, mint a gyakran szurkálódó elődje, de számos területen rövid távú taktikai tényezők veszélyeztethetik az újonnan megalakuló kormány terveinek megvalósítását. Az EU csatlakozási tárgyalások hátralévő részére az FT optimista a tekintetben, hogy az új kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés