Előfizetői tartalom

Nincs elég hó, a síparadicsomok már több pénzt keresnek nyáron, mint télen

Portfolio
A klímaváltozás, globális felmelegedés egyre melegebb téli időjárással és egyre kevesebb hóval jár Európa síparadicsomjaiban, ez láthatóan hatással van a síkomplexumokat üzemeltető vállalkozásokra is. Első ránézésre azt gondolhatnánk, hogy a sípályaüzemeltető cégek profitjának nagy része a téli szezonból származik és nyáron uborkaszezon van, viszont tudunk ellenpéldát mutatni: van olyan cég, amelyik nyáron nagyobb profitot tesz zsebre, mint télen.

A Bergbahnen Engelberg-Truebsee-Titlis egy svájci vállalkozás, amely a Mount Titlis lábánál egy egész síkomplexumot üzemeltet szállodákkal, bárral, sífelvonóval, sípályákkal és éttermekkel. A cég bevételei fele-fele arányban oszlanak meg a téli és a nyári szezon között, a profit 2/3 része már nyáron termelődik. Hogy miért? Télen rengeteg extra költség merül fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés