Előfizetői tartalom

Harminc éve nem látott magasságban az ezüst

Portfolio
A geopolitikai kockázatok kiegészülve az inflációs aggodalmak növekedésével újabb csúcs felé hajtják a nemesfémek árfolyamait, az ezüst például 30 éve nem látott csúcsra emelkedett pénteken. Szakértők szerint az emelkedés, akár exponenciális ütemben tovább folytatódhat, viszont az ezüst felülteljesítő lehet a jövőben. Az arany és az ezüst árfolyamát az is segítheti, hogy az európai adósságválság megint középpontba került, az egyiptomi és közel-keleti lázongásokkal egyetemben.

Az egyiptomi és közel-keleti lázongások segítségével újabb csúcsra törnek a nemesfémek, az arany határidős árfolyama tovább menetel az 1400 dolláros árfolyamhoz, míg az ezüst 1980 óta nem látott magasságban tartózkodik. A márciusi határidő ezüst árfolyam 1,18 dolláros emelkedés után 32,75 dolláron állapodott meg, egy hét alatt az emelkedés pedig 9 százalék felett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés