Előfizetői tartalom

Svájcra figyelj vasárnap, ha aranyban gondolkodsz

Portfolio
Vasárnap szavaznak arról a jobboldali Svájci Néppárt által benyújtott javaslatról, mely szerint a svájci jegybanki devizatartalékok 20 százalékát aranyban kell tartani. A szavazás nemcsak Svájc számára fontos, de az aranypiaci szereplők számára is, lévén ha zöld utat kap a kezdeményezés úgy egyes becslések szerint 1500 tonna arannyal hízhat a központi bank tartaléka.

Vasárnap minden kiderül Fontos szavazást rendeznek vasárnap Svájcban, a "Mentsétek meg svájci aranyunkat" nevű kezdeményezés sikere alaposan megnehezítené, hogy az SNB fenntartsa a három éve érvényes 1,20 frankos euróárfolyamot. A svájci frank hetek óta ostromolja az 1,20-as árfolyamküszöböt az euróval szemben. A szóban forgó javaslat szerint a jegybanknak a mérlegfőösszege...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés