Előfizetői tartalom

Nyolchavi csúcson az optimizmus - Könnyen ráfázhatunk erre

Portfolio
Az elmúlt mintegy két hétben ismét lendületet vett az amerikai részvénypiacok menetelése, mely során újra történelmi csúcsok közelébe értek az indexek. Bár az RSI-indikátor még nem jelez túlvettséget, a mutató már közelíti ezt a szintet. Az általunk megvizsgált hangulatindikátorok is növekvő optimizmusról árulkodnak, az AAII által készített felmérés szerint a bullish válaszadók aránya nyolchavi csúcsra emelkedett. Mivel a szentiment mutatókat gyakran kontraindikátornak használják a befektetők, így a long pozíciók felvétele során érdemes óvatosnak lenni.

Az amerikai tőzsdéken az elmúlt két hét során ismét a vevők kerültek többségbe, az S&P 500 értéke az augusztus 7-ei 1905 pontos lokális mélypontról a mindenkori csúcsa közelébe, 1987 pontig emelkedett. A részvénypiac túlvettségét illetve túladottságát jelző RSI-indikátor értéke a ralival párhuzamosan szintén sokat emelkedett, újra a túlvettséget jelentő szint közelébe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés