Előfizetői tartalom

Kritizálják a rendszert, pedig 20 milliós havi nyugdíjat kaphatnak

Portfolio
Még az év elején tett egy amerikai cégvezetőkből álló lobbicsoport javaslatot a helyi társadalombiztosítási rendszer megreformálására, aminek része volt a nyugdíjkorhatár megemelése is. Egy most kiadott elemzés szerint azért is könnyű a cégvezetők dolga, mert jóval nagyobb nyugdíj-megtakarítással és ennek megfelelően nagyobb nyugdíjjal számolhatnak, mint egy átlagember. A nyugdíjvárományokat illetően óriási eltérések lehetnek, egy átlagember forintban átszámolva havonta 300 ezer forintos nyugdíjat kaphat, míg egy cégvezető minden további nélkül 20 millió forintot - írja a Huffington Post.

A Business Roundtable-nek közel 200 amerikai nagyvállalat elnök-vezérigazgatója a tagja, a konzervatív nézeteiről is ismert lobbicsoport még hónapokkal ezelőtt tett javaslatot például az amerikai társadalombiztosítási rendszer megreformálására. A javaslataik között volt például a jelenlegi 65-67 éves nyugdíjkorhatár 70 évre való emelése, valamint új nyugdíjindexálási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés