Előfizetői tartalom

82 ezer pénztártag helyzete változik meg egy szempillantás alatt

Portfolio
Egy hete jelentették be, hogy kivonul az önkéntes nyugdíjpénztári szektorból az ING, július 1-től a biztosító kötelékébe tartozó tagok az Aranykor tagjaivá válnak. Piaci információk szerint üzletpolitikai döntésről van szó, a borús kilátások miatt inkább más területekre fókuszál a biztosító. A függetlenné válás nagyon drága lett volna egy új szereplőnek, ezért is jutottak arra a következtetésre, hogy beolvasztják a pénztárat. Az Aranykor 1995 óta van a piacon, az ING-vel együtt már a nyolcadik beolvadáson vannak túl. Az Aranykor igazgatótanácsának elnöke szerint a tranzakció nem jelent kondícióváltást az ING tagjainak, a korábbi szigorú költséggazdálkodásra épülő rendszer miatt megoldott a hosszú távú stabil működés.

Hasonló témákkal is foglalkozik a Portfolio CEE Private Equity and Corporate Finance konferencia. Regisztráljon Ön is! Az ING lépése sokak számára meglepő lehetett Néhány nappal ezelőtt jelentette be az ING, hogy a magánnyugdíjpénztári ág mellett az önkéntes pénztárt sem tartják meg ING logó alatt, az önkéntes pénztári tagokat képviselő küldöttek többsége április...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés