Előfizetői tartalom

Így karácsonyozik a magyar: mindent megtudtunk az ajándékokról

Portfolio
A magyar lakosság 78%-a költ karácsonyi ajándékra, mégpedig átlagosan 41 300 forintot - mutatta ki a Cofidis. A Budapest Bank szerint ennél kicsit nagyobb, átlagosan 52 590 forint értékben ajándékozunk, a férfiak 6, a nők 8 embernek. A magyarok 95%-a állít karácsonyfát, de csak 60%-a költ rá. A K&H azt találta, hogy a fiatalok az átlagnál kevesebbet, 27 ezret költenek idén ajándékra, a KSH adatai szerint pedig decemberben szeszes italra több mint dupla annyit fordítunk, mint halféleségre. A PayPal azt is kikutatta, hogy a magyarok 22%-a amiatt aggódik, az ajándék nem tetszik majd a megajándékozottnak.

A Cofidis és a PayPal után ma a Budapest Bank és a K&H is közzétette felmérésének eredményét a karácsonyi ajándékozásról. A felmérések eredményének lényege az alábbi. Ahol nem jelezzük külön, ott a Budapest Bank felmérésének eredményét mutatjuk, kivéve, ahol fiatalokra utalunk, ott ugyanis a K&H felmérésére hivatkozunk.Hogy állunk a karácsonyi ajándékozáshoz?A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés