Előfizetői tartalom

Veszteségbe futottak bele az önkéntes pénztárak

Portfolio
A PSZÁF friss adatai alapján tovább csökkent az önkéntes pénztárak taglétszáma, jelenleg 1,2 millió tagnál tartunk, míg 2007 végén ennél 200 ezerrel többet mutatott a számláló. A szolgáltatásban részesülők és kilépők magas száma miatt nem is lehet sok jóra számítani, ilyen formában a pénztárak működése is tartósan veszteséges lehet. A befektetési oldalon a második negyedév nem sikerült túl jóra, a 2,4 milliárd forintos veszteség a 936 milliárd forintos összesített vagyonhoz képest elenyésző mértékű. A mögöttes piacok kedvezőtlenül alakultak, a kötvény- és részvénypiacokon sem lehetett menedéket találni.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete közzétette az önkéntes pénztárakról szóló második negyedéves statisztikákat, ebből az derült ki, hogy a taglétszám tovább fogyatkozott, 2013 első félévének végén 1 211 551 tag volt az önkéntes pénztárakban. Az első negyedévben még 5882 fővel többen voltak a pénztáraknál, fél éves összehasonlításban a tagok csökkenése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés