Előfizetői tartalom

Orbán Viktor adta át a Masterplast gyárát

Portfolio
Orbán Viktor, Magyarország és Aleksandar Vuèiæ, Szerbia miniszterelnöke mondott beszédet a Masterplast legújabb, 1,3 millió euróból megvalósult szabadkai üvegszövet gyárának ünnepélyes megnyitóján. A most átadott gyár az első eleme annak a három ütemből álló, összesen 8,4 millió eurós beruházásnak, melyet a szerb állam 2 millió euróval támogat. A teljes fejlesztés várhatóan 2017 tavaszára készül el, amelynek átadását követően a Masterplast egyike lesz Európa három legnagyobb üvegszövet gyártójának.

Az 1,6 millió millió m2/hó kapacitású új szabadkai gyáregységben 3 műszakos munkarendben dolgozik a 100 alkalmazott, és a Masterplast az itt előállított termékeket az európai piacokon értékesíti. A gyár 2. ütemének építése már folyamatban van, és hamarosan megkezdődik a gépek telepítése, valamint a munkavállalók betanítása, melyet követően 2016 őszére már 3 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés