Előfizetői tartalom

Óriási atomüzletet köthet Romániában Kína

Portfolio
Több közép-kelet-európai állam is kínai finanszírozással és kivitelezésben fejlesztené energiaellátását, a potenciális projektekről a budapesti Kína-Kelet-Európa csúcs alkalmával is tárgyaltak a felek. Boszniában szénerőművet, Romániában pedig atomerőművet fejleszthetnek a kínai társaságok - ez utóbbi a térségben a legnagyobb kínai projekt lehet.

A budapesti Kína-Kelet-Európa csúcson és annak apropóján Magyarország mellett más régiós országok is jelentős fejlesztésekről folytattak megbeszéléseket az ázsiai ország vezetőivel. A csúcstalálkozón Bosznia-Hercegovina egy 613 millió eurós hitelmegállapodást kötött a kínai külkereskedelmi bankkal egy új szénerőművi egység finanszírozására. A megállapodás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés