Összebútorozik egy svéd céggel a Richter

2017. október 12. 08:05  english version   
nyomtatás
 
A stratégiailag kiemelt fontosságú nőgyógyászati területhez kapcsolódóan bővítette tovább termékportfólióját a Richter egy ma bejelentett megállapodással. A magyar gyógyszercég a svéd Pharmanest saját fejlesztésű innovatív fájdalomcsillapító hatású készítményét fogja forgalmazni Európában, Latin-Amerikában és néhány egyéb országban.

Kereskedés Richter-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Mi a bejelentés?


A Richter ma jelentette be, hogy értékesíteni fogja Európában, Latin-Amerikában és néhány egyéb országban a Pharmanest SHACT (Short Acting Lidocaine) technológiáját, ami egy saját fejlesztésű, innovatív fájdalomcsillapító hatású készítmény.

Ezzel a Richter a kiemelten fontos nőgyógyászati területet erősíti, ugyanis a svéd klinikai vizsgálatok megállapították, hogy a kifejlesztett termékkel való kezelést követően jelentősen csökkent a nőgyógyászati beavatkozáson áteső hölgyek fájdalom- és diszkomfort érzete anélkül, hogy az eljárás kellemetlen mellékhatásokkal járna.

Mit jelent ez a Richter számára?


A megállapodás értelmében, a szerződés aláírásakor a Richter mérföldkő kifizetést teljesít. Emellett, a termék bevezetését követően, a Pharmanest további, forgalomhoz kötött mérföldkő kifizetésekre és kétszámjegyű royalty bevételekre is jogosulttá válik.

Továbbra is elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a nőgyógyászati termékek fejlesztésével és értékesítésével javítani tudjuk a nők életminőségét minden korcsoportban. Ez a megállapodás egy újabb lépésnek tekinthető a nőgyógyászati termékkörünk világpiacon történő további bővítése felé, amely egyúttal az egyik legfontosabb stratégiai kezdeményezésünk is egyben


- jegyezte meg Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója.

Egyelőre még pontosan nem tudni, hogy milyen áron fogja bevezetni a Richter a készítményt, de az bizonyos, hogy gyógyszerártámogatás nélkül kerül forgalomba - a méhen belüli eszközök (IUD) jellemzően sehol sem rendelkeznek ártámogatással -, viszont jelenleg egyetlen olyan fejlesztés, vagy termék sincs a piacon, amely versenytárs lenne. A várakozások szerint a termék eladásaiból származó bevételek hat év múlva futhatnak fel a csúcsra, akkor 20 millió euró körüli bevételekre lehet majd számítani Európában, Latin-Amerikában, Oroszországban, és más FÁK-országokban együttvéve, ami után kétszámjegyű royalty bevételekre jogosult a Pharmanest. A megállapodás a szabadalmi jogok lejártáig, 2031-ig szól. A készítmény forgalomba hozatala 2019 első negyedévétől várható az egyes országokban, nyilatkozta a Portoflio-nak a Richter.


Mit csinál Pharmanest?


A Pharmanest AB (www.pharmanest.se) egy magánkézben lévő svéd gyógyszeripari vállalat, amely a szülészeti-nőgyógyászati eredetű fájdalom csillapítására szolgáló
termékeket fejleszt. A Pharmanest AB alapítói a Karolinska Intézet tudósai; a nyálkahártyán keresztül történő fájdalmcsillapítás ötlete a női szaporító szervek érző idegpályáinak azonosításához köthető.

A Pharmanest legnagyobb tulajdonosai között található az Östersjöstiftelsen (Balti és Kelet-európai Tanulmányok Alapítványa), amelyet a Svéd Kormány 1994-ben hozott létre. Célja a kutatás és a doktori képzés támogatása a Söderöm Egyetemen; az alapítvány jelenleg közel 6 millió SEK értékű portfoliót kezel. Ide tartoznak a Recipharm Venture Fund, amely a Recipharm, az egyik vezető (CDMO) gyógyszeripari vállalat része, illetve a Praktikerinvest, amely a Praktikertjänst Csoport befektetési vállalata, Svédország legnagyobb magán egészségügyi és fogorvosi szolgáltatója, amelyet fogorvosok, orvosok és egyéb gyógyászati szakemberek működtetnek.

(BÉT)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium