Előfizetői tartalom

Összeomlott a rubel - Mi lesz a magyar cégekkel?

Az elmúlt napokban rendre új történelmi mélypontra gyengült a rubel, a befektetők láthatóan idegesek és nagy volumenben menekítik ki a tőkét Oroszországból. Sajnos az orosz események miatt nem csak az osztrák bankoknak kell izgulni, a hazai tőzsdén forgó nagyvállalatok döntő többségének is fejfájást okozhat, ha a feszültségek állandósulnak. Az alábbiakban azt térképeztük fel, hogy mely magyar cégek szenvednek leginkább az orosz piacon tapasztalat események miatt, illetve azt, hogy a rubelgyengülés milyen csatornákon keresztül érinti őket.

Menekülnek a befektetők Oroszországból Putyin háborúja láthatóan nem tesz jót az orosz gazdaságnak, ennek következményei már rövid távon is látszódnak: a külföldi tőkeberuházások csökkennek, az infláció gyorsul, a rubel árfolyama meredeken zuhan. A dollárral szemben ma újabb történelmi mélypont alakult ki, s bár az euró gyengülése miatt a rubel/euró kurzus alakulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés