Előfizetői tartalom

Több pénzt ad vissza a részvényeseknek Európa legnagyobb techcége

Portfolio
Megtartotta éves rendes közgyűlését az SAP, amin a szokásos dolgok mellett, mint például az éves beszámoló elfogadása, vagy az osztalék megszavazása, egy fontos kijelentésre is sor került: hogy jövőre már a cégnél cloud szolgáltatások bevételei meghaladják majd a "hagyományos" szoftverek bevételeit. Ez pedig mérföldkőnek számít nem csak az SAP-nál, de az iparágban is, a nagy szoftvercégeknél ugyanis még csak a bevételek kisebb részét adják a felhő alapú szolgáltatások.

Nem kétséges, hogy a cloud alapú szolgáltatásoké a jövő a szoftverfejlesztésben és már évek óta tart a folyamat, hogy a hagyományos szoftverekről a felhő alapú szolgáltatásokra állnak át a vállalatok és a "mezei" felhasználók. Az elmúlt években úgy tűnt, hogy lassú lesz az átállás, de most begyorsulni látszik. A Microsoft a legutóbbi gyorsjelentésében már arról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés